Výstava „Without Borders“ v Taichungu

Společná výstava čajového nádobí a náčiní v čajovně Chiou Shan Tang v Taichungu – Petr Novák, Mirka Randová, Andrzej Bero a Scott Drake.

Psáno 15.5.: Část věcí je tu již od začátku výstavy od 6. Května. Zbytek jsme přivezli já a Petr v našich obřích kufrech. Vybalovala se a naceňovala poslední várka nádobí. A večer má přijet Andrzej Bero. Lidé jsou na ty kousky úplně natěšení. Je hezké vidět, jaký vztah zde lidé k čaji i čajovému náčiní mají. S čajem se zde můžeme setkat téměř na každém kroku. Asi nikdy nezapomenu na jeden z výjevů z naší minulé cesty, kdy u silničního odpočívadla seděla parta motorkářu, všichni od hlavy až k patě celí v kůži, seděli kolem stolku s malými porcelánovými kalíšky v rukou a popíjeli čaj ve stylu kung-fu.
Zítra od dvou odpoledne bude něco jako vernisáž, na kterou je pozváno jen pár lidí z nejbližšího okruhu čajovny. Dalši den zde budeme už od rána hostit další pozvané hosty a přátele a popíjet s nimi čaj. Výstava pak potrvá do konce května. Přijeďte se podívat.
V pondělí ráno vyrážíme z města do hor. Vzhůru za dalším čajovým dobrodružstvím.

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)