Vzhůru na noční trh!

Další z mnoha vůní, ke kterým jsme s Petrem Novákem při naší taiwanské cestě přivoněli.

Noční trhy – Night Markets jsou velkou taiwanskou atrakcí. Takovou, o kterých se píše ve všech průvodcích. Tedy takovou, kterou, podobně jako třeba výstup na taipeiskou 101, jsme si s Petrem spíše chtěli nechat ujít.
Nicméně po krásném setkání s mistrem Fang Lao Shi v taichungské čajovně Chun Shui Tang, hned jak jsme vyšli před čajovnu, nám náš nový kamarád Scott navrhl: „Jdeme na Night Market?“ A nezbylo než vyrazit.
Tradici nočních trhů na Taiwanu si sebou přinesli již první přistěhovalci z kontinentální Číny. Jde o pouliční tržiště, které najdete v každém alespoň středně velkém taiwanském městě. V pestrobarevné směsi stánků koupíte především rychlé pouliční občerstvení, ale i klasické levné asijské cetky, „značkové“ oblečení, pouzdra na mobily, ale i stejně značkový třicetiletý puerh za dva dolary. Až do pozdních hodin je zde nával, davy lidí proudí jedním směrem tam a druhým zase zpět, všude spousta světel, hlasitá hudba a nevěřitelná až kolena podlamující směs pachů.
Takže až se jednoho dne na trh vypravíte, určitě nezapomeňte ochutnat Stinky Tofu a samozřejmě pravý taiwanský Bubble Tea.

 

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)