Letní Jungpana podruhé

Letošní letní sběry z Darjeelingu a Nepálu nás opravdu potěšily. Ochutnali jsme spoustu skvělých čajů, které byly nádherně zpracované a chuťově velmi vyvážené. Na pestrou nabídku čajů nepálských jsme byli z minulých let již zvyklí. Nyní je vidět, že se začíná něco dít i v Darjeelingu.

Tea Picker, Jungapana

Tea Picker, Jungapana

Také tamní čajoví mistři dostávají volnější ruku při zpracování čajů a výsledky jsou občas obdivuhodné. Musíme jen doufat, že tento pozitivní vývoj bude nadále pokračovat. Potenciál je zde obrovský.
A proč že se v naší nabídce objevuje již druhý čaj ze zahrady Jungpana ze stejné druhé letní sklizně? Prostě proto, že nám i ten druhý velmi chutnal. Co chutnal, prostě nám učaroval. Zamilovali jsme si ho. Příliš často to takto neděláme, stejná zahrada ze stejné sklizně může působit matoucím dojmem, ale v tomto případě jsme prostě neodolali a oba čaje zakoupili. Máme tak vlastně v nabídce letošních Second Flushů tři čaje z mistrovské dílny legendárního B. N. Mudgala, manažera zahrady Jungpana, který se nyní stará o zahradu Goomtee.
O naší návštěvě obou zahrad a o setkání s panem Mudgalem si můžete přečíst v našem článku z roku 2010.

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)