Pan Rebo je farmář z vesnice Koliapani v horním Assamu. Původně učitel v místní škole se v 90. letech rozhodl na pozemku, který zdědil po svém otci, vysázet čajovníky. První semena získal z opuštěné čajové zahrady v Nagalandu, indickém státu na hranici s Barmou.
Produkce čaje v malém aneb navzdory monopolům
Stejně jako ostatní začínající pěstitelé čajovníků zpočátku pouze prodával čajové lístky větším producentům. Cena, kterou za nasbírané čajové lístky dostával, však byla směšně nízká. Velcí pěstitelé, vykupující v té době čajové lístky, zcela nekompromisně využívali svého monopolního postavení a diktovali výkupní ceny. Na tu dobu vzpomíná také Rana, syn pana Reby. Jako malý chlapec vozil čerstvě sklizené čajové lístky do nedaleké továrny, aby je prodal. Často se stávalo, že manažer továrny jejich listí odmítl, a to tak skončilo v příkopě za továrnou. Jen proto, že nikdo z farmářovy rodiny nevěděl, jak natrhané listí zpracovat. To byl prvotní impuls k vlastní čajové produkci. Do ní se nakonec velmi intenzivně zapojili oba synové pana Reby. V roce 2015 rodina spustila provoz maličké továrničky na zpracování čaje.
Natural Farming
Jejich malá farma je ze všech stran obklopena lesem, což poskytuje místnímu ekosystému velmi dobré, ničím nerušené podmínky. Již od začátku se pan Reba rozhodl udržovat chod svého hospodářství v souladu s místní přírodou a co nejvíce využívat znalostí svých předků. Při pěstování čajovníků nepoužívá žádnou chemii a se škůdci se snaží vypořádat způsobem šetrným k okolní přírodě. Přestože si nemůže dovolit certifikaci bio, za svými čaji si hrdě stojí. Jeho čaje nás uchvátily hned v prvním okamžiku. Zaujala nás jejich čistá a neotřelá chuť, bohaté intenzivní aroma a specifická minerálnost.