Černý bio čaj z Japonska

Japonské černé bio čaje, které představujeme, na rozdíl od běžných typů, jsou oxidovány spíše krátce. Kultivary jsou tradiční variety běžně používané pro zelený čaj. Díky tomu mají výjimečnou, květinovou a ovocnou chuť. Máme dva různé typy.

Kagoshima

 

 

 

 

 

 

 

 

Kawanabe

Černý čaj Kawanabe je pojmenován dle své oblasti původu, Kawanabe v Kagošimě. Čaj pochází z bio farmy, z variety Benifuuki.
Zpracováním nijak zvlášť zajímavě vyhlížející suchý list, o to více překvapí barevnost jeho chuti. Čaj s vyšší mírou oxidace (ne však plně oxidovaný jako v případě jiných černých čajů) se sladkým, třtinovým aroma s hlubšími květinovými tóny. Nálev hnědorudé barvy, plné hebké rozmanité chuti s příjemně sladovitým tělem, s výrazně sladkým květinovým aroma s těžšími tóny šípkových růží a orchidejí.

Yakushima

Černý japonský čaj z ostrova Yakušima, který leží ve východočínském moři na jih od ostrova Kjúšú. Tropické klima, mocný Tichý oceán, nádherná a zázračně čistá příroda…, to vše dodává čajům z tohoto ostrova zcela výjimečný a neopakovatelný charakter.
RodinaV srdci chráněné oblasti, která byla UNESCEM prohlášena za „World Heritage – natural site“, kultivuje tento čaj rodina Fudžiwara na malých čajových zahradách dle přísných předpisů pro bio zemědělství.
Samotný čaj je směsí z více variet čajových keřů (yabukita a yutaka midori). Suchý list s vyšší mírou oxidace (ne však plně oxidovaný jako v případě jiných černých čajů), pěkně rolovaný s velmi příjemnými pečenými tóny ve vůni připomínající horské oolongy. Nálev zlatohnědé barvy, plné krémově hebké až smetanové chuti, s mírně pečenými až exoticky kořeněnými tóny se stopou čerstvých broskví.

 

One Response to “Černý bio čaj z Japonska”

  1. Tomáš napsal:

    1. Děkuji/děkujeme za zajímavou ochutnávku minulý týden v Bitcoin Coffee!
    2. Oba japonské čaje jsou atypické černé čaje.
    3. Čaj z ostrova Yakušima chutná skěle (tedy dost záleží na použité vodě 😉

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)