Již od počátku října nenápadně pokukujeme směrem k darjeelingským zahradám s očekáváním přicházející podzimní sklizně. Právě v polovině října sběry himálajských „autumnalů“ každoročně začínají. Zprávy z východu jsou letos příznivé. Výrazně se ochladilo, což je pro čajové keříky velmi dobré a dává to tušit příchod kvalitní sklizně. Od našich přátel a obchodních partnerů máme informace, že nejkvalitnější čaje by se měly sklízet v prvním listopadovém týdnu. Prý se máme na co těšit. Připomeňme si ještě dva roky starý rozhovor s majitelem zahrady Goomtee, panem Ashokem Kumarem.
Podzimní sklizeň nebo také Autumnal Flush je sklízena od počátku října do konce listopadu.
Jde o plné čaje tmavšího typu s výrazným ovocným nebo oříškovým aroma, v šálku jasně měděného nálevu.
Pravé čaje z podzimní sklizně tvoří jen 5 – 10 % z celoroční produkce, proto jsou poměrně drahé.