Zelený čaj na jiný způsob II.

V této části ještě doplníme tipy, jakým způsobem lze čaj použít jako ingredienci.

Matcha na vaření
Produkt upravený speciálně k vaření, někdy označovaný jako MT. Matcha oslazená oligo-sacharidem, který umožní, že se lépe rozpouští v jídle a je také méně hořká než obvykle.
MT je možné pít nebo mísit s bylinami pro vytvoření bylinného čaje, kde je výhodou její živá barva.
Tencha
Tencha je složená z těch nejlepších listů, ze kterých se mele matcha. Jelikož jsou to první listy, které vyrašily, tzv. tipsy, jsou jemné, mají delikátní chuť a jsou výborné k jídlu. Díky svěží barvě a nulovému chuťovému dozvuku může být vařena a servírována jako jakákoliv zelená zelenina.

Můžete také vyzkoušet jednoduchou přípravu známých nápojů, avšak  s použitím zeleného čaje.

Sencha Latté
1/3 lžičky čaje sencha
1 šálek mléka
med dle chuti
několik suchých čajových listů
V malé nádobě smíchejte senchu a mléko a ohřejte na mírném plameni tak, aby se mléko nezačalo vařit. Přelijte přes sítko do šálku. Dle chuti přislaďte medem.
Podávejte posypané senchou.

Matcha Latté
1 1/3 lžičky čaje matcha 3 lžičky horké vody
1 šálek mléka
1 lžíce medu
Smíchejte matchu a horkou vodu v šálu a šlehejte, dokud nevznikne jemná pasta.
Ohřejte mléko s medem na mírném plameni tak, aby se mléko nezačalo vařit. Smíchejte s matcha pastou a míchejte do úplného promísení. Pěnu můžete pro vylepšení dojmu ještě posypat matchou skrze jemné sítko.

Shake matcha & banán
1 lžička matcha
1 šálek mléka
1 banán
med dle chuti
Smíchejte všechny ingredience v mixéru (lze použít i ponorný). V létě přidejte pár kostek ledu. Tento vydatný shake nahradí „pevnou“ snídani.

kolaz_blog_web

Nakupte si, co potřebujete:
Kabusé No 3 (sencha)
Matcha na vaření Keiko
Matcha Creation
Šál na matcha (čavan)
Metličku na matcha (časen)

Sladkosti Keiko Green Kiss

Šálek na čaj
Lžička na matcha (čašaku)

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)