2009 Mengla Gushu Bing Cha
Puerh z divokých čajovníků
Tento mimořádně povedený sheng puerh ve 400g koláči ze starých divokých stromů pochází z rukou čajového mistra Jingong Yu. Koláč je tvořen převážně delším, avšak mladým ochmýřeným nelámaným listem. Jeho tmavší zeleno hnědá metalická barva dává tušit určitou vyzrálost. Vůně suchého listu je příjemně vyvážená s lehkou zemitostí, sladkou kořeněností, peprností až nepatrnou kouřovostí.
Zlatě zelený, nálev velmi příjemné minerální, hebké krémové chuti se sladce peprnými tóny, stopou vanilky, máty a s bylinně dřevitým euforizujícím dozvukem, který trvá nekonečně dlouho.
Doporučená příprava asijským způsobem: 5 g čaje vložíme do malé 100 až 150 ml konvičky či gaiwanu zaléváme vodou prošlou varem o teplotě 95°C. Luhujeme velmi krátce cca 10 vteřin, čaj snese tímto způsobem zhruba 8 – 10 nálevů. Vrcholu dosahuje mezi 3 až 6 nálevem, později je třeba dobu luhovární prodlužovat.