Barvy plamenů – Ferdinand Hovančík

Erich a Ferdinand – bratři keramici

 
Ferdinand Hovančík

se narodil 29. dubna 1975 na Slovensku. Keramiku dělá spolu s bratrem Erichem* od roku 1998. Začínali v jihočeském Klikově, kde točili v dílně pana Kovaříka. Po třech letech si postavili vlastní pec. Pracují pouze s hlínou a glazurami, které si sami dělají z místních zdrojů. Cestoval a učil se v keramických dílnách v Jižní Koreji a Japonsku. Výrobu čajové misky se učil od mistra Park Jong Ila, jehož keramiku jsme před časem v našem obchodě také nabízeli. Žije v Savojských Alpách na jihu Francie. Na léto se každý rok vrací do jižních Čech, kde spolu se svým bratrem tvoří. On dělá převážně čajovou keramiku, bratr Erich spíše keramiku zahradní.

Pracovní zátiší

 

 

 

 

 

Plamenná krása

Čajová keramika, kterou vám představujeme je vyráběna z místní hlíny vytěžené v jižních Čechách. Z převážné většiny není glazovaná. Je pálená v peci na dřevo anagama po dobu 40ti hodin při teplotě 1250°C.

  • Pozn.: Erich Hovančík bohužel tragicky zahynul letos v říjnu (2019).

2 Responses to “Barvy plamenů – Ferdinand Hovančík”

  1. Josef napsal:

    Díky za krásnou velkou misku, v korejském stylu seladon, kterou mi manželka koupila v obchodě Darjeling cz, opravdu skvělá práce. čaj z ní je výborný

  2. Klasek Tea napsal:

    To jsme moc rádi! Ať Vám slouží.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)