Na podzim minulého roku jsme otevřeli nový prostor v pražských Holešovicích. A nový prostor otvírá nové možnosti. Konečně máme místo, kde se můžeme se zájemci o čaj nad miskou dobrého čaje také setkávat. Rádi bychom vás proto pozvali na seriál pravidelných degustací a časem také workshopů.
Každý měsíc vám chceme nabídnout ochutnávku čajů na konkrétní témata – řídit se budeme podle toho, jaké čaje se právě sklízejí, jaké je vhodné popíjet v daném období a jaké jsou právě zajímavé či aktuální. Pojďme společně okusit atmosféru našich nových prostor a samozřejmě také chuť těch nejvybranějších čajů z celého světa. Zde je program na první čtvrtletí tohoto roku.
Podzimní sklizně himálajských čajů z Nepálu a Indie
Úterý 24. ledna 2017 v 18 hodin, cena 150,-
Začneme výběrem toho nejlepšího, co se urodilo na strmých svazích himálajského předhůří. Na poměrně malém území severu indického státu Západní Bengálsko, v oblasti zvané podle stejnojmenného města Darjeeling, se pěstují legendární vysokohorské čaje. Méně známé, avšak neméně kvalitní a hlavně chuťově velmi příbuzné čaje produkuje i sousední Nepál. Podzimní sběry začínají zhruba tři týdny po skončení monzunu, někdy v polovině října, a pokračují až do prvních mrazíků v polovině listopadu. Ochutnáme asi 15 vzorků z obou oblastí.
Winter Season taiwanských vysokohorských oolongů
Úterý 28. února 2017 v 18 hodin, cena 150,-
Vysokohorské oolongy z Taiwanu se staly populární až v osmdesátých letech minulého století. Jejich čarovná, svěží, sladce květinová paleta vůní a chutí všechny doslova ohromila. Jejich popularita velmi rostla a způsobila doslova boom v pěstování čajů na tomto malebném ostrově. Co dalšího však tato nenadálá vlna způsobila? Jaký měla vliv na životní prostředí? A na celkovou produkci taiwanských oolongů?
Čerstvé jarní sběry 2017
Úterý 21. března 2017 v 18 hodin, cena 150,-
Nechme se překvapit tím, co přinese nadcházející čajová sezóna. V polovině března by se měly začít objevovat první vlaštovky jarních čajů z Darjeelingu a Nepálu. Pokud tomu tak nebude a sezóna bude zpožděna, vymyslíme (a předem oznámíme) náhradní program a toto téma necháme na dubnovou degustaci.
Dobrý den,
na uvedené degustace je nutná rezervace? Nejsem na Facebooku a je tedy možné zasílat aktuality popř.program degustací mailem? Budou další podzimní sběry z Darjeelingu 2016?
Děkuji.
S pozdravem Jiří Grigar
Registrace předem není nutná. Budeme posílat info v newsletteru a do seznamu Vás přidáme.