Podařilo se nám vybrat první vlaštovku z nepálských podzimních sklizní. Vítězem z mnoha vzorků ze zahrady Jun Chiyabari, které jsme ochutnali, je krásný ručně zpracovaný Himalayan Imperial Black J 129 – 2009.
Půjde o poměrně malé množství velmi tmavého, plně fermentovaného čaje, tvořeného dlouhými neporušenými listy. Tmavší hnědočervený nálev, plné, velmi viskózní, výrazně medové chuti s tóny exotických dřev a jasným muscatelovým aroma. Tento čaj bude zdařilým konkurentem nepálského Kuwapani KP-19 z letní sklizně. Čaj by měl být skladem během dvou až tří týdnů.
Malá zahrada Jun Chiyabari, ležící na svazích u osady Hile v oblasti Dhankuta východního Nepálu se zaměřuje na produkci tzv. speciálních čajů. Jde především o mnohé varianty čajů typu oolong a white tea s obchodními názvy Himalayan Orange, Himalayan Oolong, Himalayan Jade, Hand Rolled Himalayan Tips apod. Převážná část produkce pochází z klonovaných čajovníků.