Čerstvé cejlonské čaje skladem!

Do našich skladů právě dorazily čerstvé cejlonské čaje z letní srpnové sklizně. Již tradiční čaje ze zahrad Homadola a Adawatte, které znáte z naší nabídky z minulého roku, doplnil krásný kousek ze zahrady New Vithanakande. Produkce cejlonských čajů za první pololetí tohoto roku poklesla oproti roku předcházejícímu o více než deset procent. Klesá také jeho export, naštěstí nikoliv kvalita. O tom se můžete přesvědčit sami. Situace na Srí Lance nejvíce zasáhla malé a střední pěstitele. Proto podpořme společně nákupem těchto skvělých čajů cejlonské zemědělce.

Cejlon Adawatte OP1 2009
Čaj pěstovaný ve středních polohách (asi 900 m. n. m.) na severovýchodním okraji známé čajové oblasti Uva. Jde o vyhlášenou zahradu produkující čaje žádané pro svou velmi hladkou a intenzivní chuť. Jeden čaj ze zahrady Adawatte byl 4. září 2007 vydražen na čajové aukci v Colombu za nejvyšší cenu v historii.
Nálev hutné sladce ovocné až jemně citrusové vůně, velmi hladké chuti s čokoládovým dozvukem. Vhodný pro celodenní popíjení.

Cejlon Homadola FBOPF Extra Special 09
Čaj pěstovaný v nížinných oblastech jižní části ostrova, severně od starobylého koloniálního městečka Gale (čti Gól). Zdejší čajové zahrady se rozkládají na těméř 500 hektarech a v jejich sousedství se pěstují kokosové palmy a kaučukovníky. Velmi hutný aromatický nálev výrazně medovité vůně (tmavý lesní med) i chuti s kořeněným podtextem (skořice). Povzbuzující čaj pro dopolední popíjení.

Cejlon New Vithanakande FBOPF Extra Special 09
Čaj pěstovaný v severní části oblasti Ruhuna nedaleko legendárního městečka Ratnapura, známého především těžbou drahokamů. Zde na kraji Sinharajského deštného pralesa jsou velmi příznivé podmínky pro pěstování čajovníků, poskytující místním čajům neopakovatelný charakter. Čaj je tvořen jemnými drátkovitými listy, které jsou vemi bohaté na zlaté tipsy. Tmavý hnědočervený nálev má hebký krémový charakter je podpořen velmi vyrovnanou chutí s tóny vzácných dřev, medu a čokolády.

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)