Sheng Puerh z roku 2009

kategorie: Novinky
23
BŘE

2009 Mengla Gushu Bing Cha Puerh z divokých čajovníků Tento mimořádně povedený sheng puerh ve 400g koláči ze starých divokých stromů pochází z rukou čajového mistra Jingong Yu. Koláč je tvořen převážně delším, avšak mladým ochmýřeným nelámaným listem. Jeho tmavší zeleno hnědá metalická barva dává tušit určitou vyzrálost. Vůně suchého listu je příjemně vyvážená s […]

Potulná hrnčířka Marie Marušková

14. 02. 2018

Seznamte se s půvabnými čajovými miskami Marie Maruškové! Jak to začalo „Vystudovala jsem grafickou školu, kde jsem se s hlínou setkala jen v rámci sochařské práce, šlo o větší kusy hlíny a bez výpalu. Ale vždy mě bavilo být špinavá, materiál cítit v rukách „na rukách“, být od tiskařských barev, od uhlu nebo hlíny.“ Techniky „Hlíny […]

Časný Darjeeling aneb DJ Glenburn Moonshine FF 2018

10. 02. 2018

Díky velmi specifickým okolnostem v loňské sezóně se k nám první letošní darjeeling ze zahrady Glenburn dostává v tuto velmi časnou roční dobu.                           Nová sezóna v Darjeelingu Loňský rok byl v Darjeelingu poznamenán velmi dlouhou stávkou, která začala záhy po začátku druhé […]

Další český keramický talent – Belin!

07. 11. 2017

Belin, vlastním jménem Aleš Dančák, studoval konzervatoř v Ostravě a léta pracoval v dílnách se sklem, přírodními obklady nebo modely ze sádry. V hrnčířské práci se považuje za samouka. „Keramice se věnuji přibližně 15 let. Pracuji s kameninou i s porcelánem, výrobky pálím v peci vytápěné dřevem a rád experimentuji s přírodními glazurami. Práce s […]

kategorie: Čajové příslušenství, Galerie, Novinky / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Další český keramický talent – Belin!

Zpátky do Plujících oblak aneb Čajový altán

17. 08. 2017

Stejně jako vloni se nám i nyní poštěstilo hostovat začátkem září v Čajovém altánu Plující oblaka. O víkendu 9. – 10. září zde budeme poutníkům připravovat čaj. Již se do Prachovek moc těšíme a doufáme, že vás tam uvidíme.                             Minule nás kromě […]

kategorie: Čaje na cestách, Galerie / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zpátky do Plujících oblak aneb Čajový altán

Tie Guan Yin Oolong z oblasti Muzha

11. 08. 2017

Taiwan Muzha Charcoal Roasted Tie Guan Yin Oolong Jedná se o tradičním způsobem zpracovaný list kultivaru Tie Guan Yin původně pocházejícího z oblasti Anxi v čínské provincii Fujian. (Čaj Tie Guan Yin získal své jméno od „Železné bohyně milosrdenství“, která je pod tímto názvem známá v Japonsku, Koreji, Číně a Taiwanu a je ženským vyzářením […]

kategorie: Novinky / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tie Guan Yin Oolong z oblasti Muzha

Černá hlína – objev mistra Duchka

22. 07. 2017

Jedná se o hlínu z vrchoviny Džbán. Páleno dřevem při teplotě cca 1200°C v silně redukčním prostředí, tzn. v prostředí s minimální přítomností kyslíku v peci, aby se uhlík co nejvíce zachoval ve střepu a nevyhořel. Tak získává střep – hlína další zajímavé kvality, např. oku viditelnou výjimečnou barevnost a hmatově – na omak blízký […]

kategorie: Čajové příslušenství, Galerie / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Černá hlína – objev mistra Duchka

Jak se rodí čajové dřívko – Ondřej Sedlák

29. 06. 2017

Chcete se podívat do zákulisí výroby čajových dřívek? Ondřej Sedlák se tomuto oboru věnuje již několik let. Hledá a sám opracovává zajímavá dřeva. Nyní popsal celý proces úpravy a dal nám text k dispozici i s fotkami. Enjoy!                                 Tak jsem […]

kategorie: Čajové příslušenství, Galerie / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jak se rodí čajové dřívko – Ondřej Sedlák

Samá voda

22. 04. 2017

Aneb další díl seriálu z autorských textů keramika Jiřího Duchka. Keramika nevzniká jen díky šikovným rukám, hlíně a ohni. Voda je její nedílnou součástí. Pojďme se podívat na příběh vody, jak jej vidí mistr Duchek. Krásné černobílé fotografie nám poskytla Martina Šimková. Samá voda, samá voda, přihořívá, hoří! Tak, a je po dešti. Zatoulaný zoufalý mrak zčista jasna […]

kategorie: Čajové příslušenství, Zajímavé odkazy / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Samá voda

Co je to mikrolot z Darjeelingu a jak chutná Goomtee Oolong

04. 04. 2017

Na počátku sezóny, v době kdy lístků dozrává na zahradách ještě docela málo, je čaj zpracováván v takzvaných mikrolotech nesoucích označení EX/ EXN.                                     Jde o poměrně exkluzivní várky čaje, které jsou ceněny hned z několika důvodů. Jednak […]

kategorie: Novinky / Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Co je to mikrolot z Darjeelingu a jak chutná Goomtee Oolong
Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)