Postcovid Flush aneb co se dělo v Darjeelingu

Podařilo se nám zakoupit několik skvělých čajů, které byly v Darjeelingu vyprodukovány ještě před uzávěrou zahrad letos v březnu. Do 24. března, kdy „lockdown“ v celé Indii nastal, se sklidilo jen velmi malé množství čajů.

First Flush Darjeeling 2020

 

 

 

První sklizeň

2020 First Flush Darjeeling

Nadějná sklizeň čaje kontra pandemie

Počasí letos pěstitelům přálo, a tak se očekávala velmi kvalitní sklizeň. Bohužel, jen co začla, tak díky celosvětové pandemii také skončila. Dva čaje jsme naštěstí nakoupili ještě před tím. Millikthong také v březnu dorazil. Namring Upper zůstal uvězněn v Kalkatě a přicestoval až nyní. Většina dalších čajů z rané fáze sběrů byla zarezervována a jejich ceny se zdvojnásobily. I tak se nám díky dobrým kontaktům podařilo zakoupit tři krásné čaje z prvních dnů sběrů. Nádherné kousky ze zahrad Goomtee, Avongrove a Giddapahar.

 

 

Čaj z Darjeelingu

First Flush 2020

Postcovid Flush

V nabídce se objevil také jeden čaj z období po otevření uzávěrky po 20. dubnu. Zahrady dostaly doporučení, že mají přerostlé čajovníky zastříhnout a lístky, které byly již příliš velké, nezpracovávat. Většinou skončily na kompostu. Po pár týdnech od tohoto zastřihnutí keříky znovu obrostly. Pro čaj z tohoto období se zažil originální termín „Postcovid Flush“. Náš „postcovidový“ čaj je ze zahrady Orange Valley.

 

 

 

Zahrada Namring

Práce po znovuotevření – zahrada Namring

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)