Outdoorová cestovní sada pro pět pijáků

Tuto sadu jsme přivezli z Taiwanu minulý rok s tím, že ji nejprve vyzkoušíme na našich cestách do přírody. Uplynul téměř rok a my jsme s ní zažili mnoho krásných chvil ve skalách, lesích, hájích i parcích v nejrůznějších koutech naší vlasti i v cizině. Kupodivu se ani jeden kousek nerozbil a ať už šlo o divokou horskou přírodu nebo o městské parky, sada se vždy skvěle osvědčila. Jsme proto rádi, že vám ji nyní můžeme v plné parádě nabídnout i v našem obchodě a to ve dvou variantách.

Outdoor Tea Set Shui Ping for Five Drinkers

Outdoor Tea Set Shui Ping for Five Drinkers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z čeho se tento set skládá?

Cestovní taška
20 x 20 x 15cm
Velmi pevný a omyvatelný materiál brašny, robustní vyztužení a vycpávky, střih porcelánu na míru, to vše zaručí bezpečný transport čajové sady až do hloubi nejdivočejší přírody. Přihrádky v tašce jsou uchyceny suchým zipem, takže je možné finální rozdělení dle potřeby měnit a upravovat.

Elegantní porcelánová konvička (va variantě hóhin nebo tradičním tvaru Shui Ping)
Výška 8 cm, ø 8 cm, 190 ml
Velmi jemné a mistrné zpracování a krémově hebký taiwanský slonovinový porcelán jsou hlavní devizou této sady. Elegantní porcelánová konvička připomínající japonský hóhin či snad čínský gaiwan je moderní a velmi snadno se používá. Dvě porcelánová ouška krásně sedí pro palec a prostředníček, zatímco ukazovákem přidržujeme pokličku. Poměrně velký otvor pro pokličku nám umožňuje sledovat co se děje uvnitř, přivonět k čajovému listí a následně také konvičku snadno vymýt. Konvička je samostatně balena v uzavíratelném sáčku.

Džbánek
Výška 8 cm, ø 8,5 cm, 275 ml
Praktický džbánek nebo též slíváček se hodí, když servírujeme čaj více než jednomu hostu. Čaj nejprve slíváme do džbánku a pak jej naléváme hostům. Máme tak jistotu, že každému se dostane stejně silného nálevu.

5 šálků
Výška 4 cm, ø 6,5 cm, 70 ml
Malé šálky se v tradičních čajových zemích jako je Čína či Taiwan používají na co nejlepší vychutnání čaje. Říká se, že po malých doušcích čaj nejlépe chutná. Výhodou je i poměrně rychlé chladnutí čaje na teplotu, ve které si jej nejlépe užijete. Tyto šálky jsou poměrně robustní a těžké a snadno se drží i v rukou, které nejsou na tak drobné nádobíčko zvyklé. I šálky naleznete zabalené v uzavíratelném sáčku.

Čajové moříčko
Výška 4 cm, ø 17 cm
S těmito malými talířky se čím dál častěji budeme setkávat, jak nahrazují větší čajová moře nebo dřevěné tácy. Konvička je v jeho středu elegantní a vyvarujete se všech možných loužiček a kapek na svém ubrusu.

Taiwanský oolong jako dárek od nás
Jako dárek od nás k této sadě dostanete 50 g taiwanského čaje Four Season Oolong, což je lehce oxidovaný taiwanský oolong kultivaru Si Ji Chun, což doslova znamená Four Season Spring (čtyři roční období, přesto stále jaro). Význam odkazuje na tu vlastnost tohoto kultivaru čajovníku, že je možné ho sklízet až 6 krát do roka a vždy chutná jako jarní sběr. Four Season oolong má svěží, živé, květinové aroma. Jedná se o překvapivě výrazný, aromatický čaj se svěžími jarními tóny, které evokují konvalinky a jasmín. Podobá se prý čínskému čaji Tie Guan Yin. Jeho pití je velmi osvěžující a zábavné.

Prohlédněte si variantu s klasickou konvičkou Shui Ping:

a zde s půvabným hóhinem:

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)