Taiwan 2015 – Vol. 1

Z letiště v Taipei jsem jel dvě hodiny autobusem do Taichungu. Vše proběhlo hladce, lidé dokonce mluvili anglicky. Scott Drake pro mne přijel na zastávku a hned jsme jeli do čajovny Chou Shan tang podívat se na výstavu „Without borders“

Scott and Dan

Scott and Dan

(Novák, Randová, Bero, Drake). Je skvělé byt zase zpět a potkávat všechny ty skvělé lidi, kteří jsou spojeni s tímto místem.

Výstava vypadá nádherně. Krásně a s citem vystavené kousky od Petra, Mirky, Andrzeje a Scotta. Vypadá to, že alespoň polovina už je rezervovaná. Lidé mají z těch věcí opravdu radost a dokážou je také náležitě ocenit. Všichni hned chtěli, abych vybalil Petrovu keramiku, kterou jsem přivezl. A opět nadšení.
Dali jsme si večeři v sousední restauraci. A Scott hned že na nás jeste čekají nějací přátelé. Tak jedeme dál nočním Taichungem v autě půjčeném od Scottovy tchyně.
Ve staré japonské čtvrti poblíž university nacházíme krásnou starou čajovnu plnou nádherného čajového „harampádí“. Japonské, čínské i taiwanské antikvity. Nepřeberné množství čaje. Dřevo v interiéru čajovny bylo použito z interiéru původního japonského domu. Jsme pohoštěni čajem a seznamujeme se z majitelem podniku, který má čajovnu jako zábavu po práci, a s jeho kamarádem, známým místním keramikem, který nám na uvítanou daroval svoji knihu a překrásně zahrál na okarínu, kterou sám vyrobil. Vypili jsme ještě spoustu čaje a povídali jsme si až do pozdní noci.

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)