Zpátky na Taiwan.

Na výstavu, za přáteli, za čajem!

V neděli jsem Petra odvezl na letiště. Byl celý natěšený na cestu. Den předtím ještě s Mirkou dočišťovali poslední kousky z právě vypálené pece. Vlastně dvou pecí. Skoro všechno zabalil a nacpal do dvou ohromných černých kufrů. Jeden vezl on a druhý povezu já přesně o týden později. Bude toho opravdu požehnaně na jeho první autorskou výstavu na Taiwanu.

Před rokem při naší první cestě na Formósu sklízel Petr za svou keramiku velký obdiv všude, kam přišel. Jeho práce dopadala v tamním kulturním prostřední na ornou půdu. Během naší cesty přišlo mimo jiné také pozvání do prestižní keramické soutěže o nejkrásnější čajovou konvičku, kde Petr vloni na podzim vyhrál cenu poroty.Petr Novak

Dalším takovým milníkem je i nadcházející výstava v čajovně Chou Shan Tang v Taichungu, která bude probíhat od 6. do 31. května. Půjde o společný projekt Petra Nováka, Mirky Randové, polského keramika Andrzeje Beró a našeho dalšího kamaráda Scotta Drakea z Kalifornie, který bude vystavovat své nádherné čajové náčiní vyrobené ze dřeva.
Pokud budete náhodou 17. května na Taiwanu, přijďte za námi na čaj do čajovny Chou Shan Tang v Taichungu. Budeme zde celý den pít čaj a kochat se krásou čajového náčiní.
Z naší druhé čajové cesty po Taiwanu se budeme snažit pravidelně informovat. Součástí výpravy bude samozřejmě objevování nových skvělých čajů a farmářů, kteří jej pěstují. A to nejlepší se pokusíme pro vás zakoupit do našeho eshopu.

Máme se všichni na co těšit.

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)