Podzimní sběry z Dajreelingu a Nepálu

Většina podzimních sběrů himálajských čajů již byla zdegustována a objednána a nyní jsou na cestě. Pojďme si udělat malou rekapitulaci, ať víme, na co se máme těšit. Díky poměrně chladnému počasí se letos začalo sbírat poněkud později a i celková produkce letošních „podzimů“ bude poněkud chudší. Avšak na kvalitě to rozhodně znát nebylo! Podařilo se nám vybrat krásné kousky z nichž většina pochází letos překvapivě z Nepálských svahů. Jde o sběry ze zahrad Jun Chiyabari a Kuwapani, s jejichž čaji jste měli možnost seznámit se již v minulosti, a tradičně jsme vybrali také čaj z původních čínských čajovníků zahrady Goomtee. Pojďme se na ně podívat.

Nepál Kuwapani „Makalu Clonal Tippy“ KP – 46

Čaj světlejšího zlatooranžového nálevu svěží ovocné a citrusové vůně, hebké lehce karamelové chuti. List je tvořen větším podílem zlatavých tipsů a zelených jakoby rezavějících lístků. Lehce rozpoznatelná chuť čajů z klonovaných čajovníků.
kp46_prime

Nepál Kuwapani „Makalu White“ W-6
Ručně zpracovaný, téměř nefermentovaný a nelámaný list dává jasný, velmi světle zelený nálev osvěžující hebce smetanové chuti s ovocnými tóny sušených jablek.
makalu_prime

Nepál Jun Chiyabari „Himalayan Imperial Black“
Jde o poměrně malé množství ručně zpracovaného, velmi tmavého, plně fermentovaného čaje, tvořeného dlouhými neporušenými listy. Tmavší hnědočervený nálev plné, velmi viskózní, výrazně medové chuti s tóny čokolády, nakládaných višní a exotických dřev. Jasné muscatelové aroma.  Čaj lze zalít několikrát. Tento čaj jsme již částečně recenzovali v jednom z předcházejíchích příspěvků.
jchb_prime

Darjeeling Goomtee Autumnal 38/ 09
Typický podzimní sběr z původních čínských čajovníků, kterými je zahrada Goomtee proslavená. Čaj zlatě měděného nálevu plné sladce trpké chuti s kořeněnými tóny vzácných dřev a dlouhým sladkým aftertasem připomínajícím chuť jemného javorového sirupu.
goomteeaut09_prime

Comments are closed.

Klasek Tea
Přístavní 39
1710 00 Praha 7
e-mail: info@darjeeling.cz
tel.: +420 777 052 974

© Daniel Klásek / Design gingercandy.cz Entries (RSS) and Comments (RSS)